Vistechnieken

“Visserijtechnieken” of “vistechnieken” genoemd, zijn verschillende methoden om vissen te vangen in waterrijke omgevingen. Deze technieken variëren afhankelijk van het type vis, de visomgeving en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele veelvoorkomende vistechnieken:

  1. Hengelsport: Dit is de meest gebruikelijke en traditionele manier om vissen te vangen. Vissers gebruiken meestal een hengel, een werpmolen, vislijn en aas of kunstaas. Het vissen met een hengel vereist verschillende soorten aas, afhankelijk van de vissoort.
  2. Haspelvissen: Dit wordt gebruikt om grote vissen te vangen. Haspels worden vaak gebruikt in grote waterlichamen of de zee. Haspels variëren in grootte en kracht, afhankelijk van het type vis dat je wilt vangen.
  3. Netten: Netten stellen vissers in staat om meerdere vissen tegelijk te vangen. Door verschillende soorten netten te gebruiken (zoals een sleepnet, zegen of trawlnet), kunnen vissers visbestanden van verschillende grootte bereiken, afhankelijk van de vissoort en het doel van de visserij.
  4. Jigging: Deze techniek wordt vaak gebruikt in de zee of diep water. Een metalen lokmiddel (jig) wordt gebruikt om vissen aan te trekken door het snel op en neer te bewegen. Dit is een snelle en effectieve methode.
  5. Trollen: Dit is een visserijmethode waarbij een net of aasset achter een boot wordt voortgetrokken. Vissen worden gevangen wanneer ze naar de netten of het aas worden gelokt.
  6. Speervissen: Dit houdt in dat duikers naar diepere wateren afdalen om vissen te vangen. Het wordt vaak gebruikt om vissen te vangen zonder aan het oppervlak te ademen.
  7. Op afstand bestuurbare visserij: Dit is een technologie die steeds populairder wordt. Met drones of op afstand bestuurbare boten kunnen vissers hun visuitrusting naar het water brengen en op afstand bedienen voor de visvangst.

Elk van deze technieken vereist verschillende vaardigheden en apparatuur om succesvol te zijn in de visserij. Het kiezen van de juiste visserijtechniek is belangrijk voor een geslaagde en plezierige viservaring.

ADres & Contactgegevens

Sint Anna zusterstraat 78
Schiedam

Telefoon: +31 654202379
bereikbaar 9 t/m 19 uur

E-mail: info@braits.nl
KvK-nummer:77921003

© 2021 Braits. Alle Rechten Voorbehouden

PRIVACY POLICY          ALGEMENE VOORWAARDEN          COOKIES

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen